Meer parkeerplaatsen en een moderne uitstraling, die aansluit bij het nieuwe winkelcentrum dat verrijst in het hart van de wijk Gageldonk-West. Het pand van de Action aan de Kastanjelaan ondergaat in 2023 een forse renovatie en verbouwing. 

Ahmet Akalin, eigenaar van het complex, en zijn architect ir. Piet Hoppenbrouwers, die samen met GJM bouwadviseurs het winkelpand
ontwierp, zijn blij dat ze eindelijk aan de slag kunnen. “We zijn er al bijna 3 jaar mee bezig.” De Action is niet weg te denken uit Gageldonk-West. De winkel heeft al jaren een enorme aantrekkingskracht en komt straks alleen nog maar beter tot zijn recht. “Action is ervan gecharmeerd dat de winkel straks bij het nieuwe winkelcentrum staat”, vertellen de twee.

Meer parkeerruimte

Wat staat er te gebeuren? Aan de linkerkant wordt een gedeelte van het huidige pand gesloopt. De winkel wordt daardoor iets kleiner. Maar buiten komt er veel meer parkeerruimte voor in de plaats. Van zo’n 20 plekken nu, naar bijna 50 straks. Parkeervakken zijn te bereiken via een inrit aan de Kastanjelaan. De uitgang komt aan de Lijsterbesstraat. Aan de buitenzijde wordt het pand verpakt in dezelfde steen, als waarmee het nieuwe Centrum Gageldonk aan de overzijde van de Kastanjelaan wordt gebouwd.

Werkzaamheden

De werkzaamheden beginnen in het voorjaar van 2023 en gaan 3 tot 4 maanden duren. De bedoeling is, dat de winkel gewoon open kan
blijven. “Het kan zijn dat tijdens de sloop de Action even moet sluiten in verband met de veiligheid”, denkt architect Hoppenbrouwers.
Tijdens de verbouwing verhuist de entree tijdelijk naar de rechterkant. De definitieve ingang komt ongeveer terug op de plek waar
die nu is, aan de linkerzijde.

Action vestigde zich begin deze eeuw in een van de winkelpanden aan het Piusplein. Toen Akalin de voormalige Volvogarage aan de Kastanjelaan in 2009 kocht, ging de keten als huurder naar dat pand. Die winkel opende in 2010 en blijft met de verbouwing dus behouden voor de wijk.