Terwijl om hen heen volop wordt gewerkt aan de woningen en winkels van Centrum Gageldonk, zijn de mannen van aannemer Van den Elshout & De Bont bezig met een andere enorme klus. Eind 2023 moet alle bestrating rond het nieuwe winkelcentrum er in liggen. Want begin december gaan de eerste winkels open. “We willen alles tegelijk opleveren.”

Dat betekent werken onder de nodige druk, erkent uitvoerder Rogier Schrijver. “We zijn straks met vier ploegen tegelijk bezig: aan de Berkstraat, voor de Piushof, de Kastanjelaan en het grote parkeerterrein tussen de nieuwbouw en de voormalige Heilig Hartkerk.” Een planning vol ambitie, lacht hij. “We hebben tot nu toe prachtig weer gehad. Dan schiet het werk goed op. We hopen dat dat zo blijft.”

Parkeervakken

De parkeervakken rondom het centrum zijn allemaal waterdoorlatend, net als in andere delen van de wijk. Het gras groeit er al doorheen. Dat is goed te zien in het Berkenpad, de nieuwe straat tussen de nieuwbouw en de school van Auris Montaal. Die straat moet als eerste klaar zijn. Dan kunnen de bouwketen en alle werkbusjes naar het Berkenpad. Het grote middenterrein komt dan vrij voor de stratenmakers. “Op het grote parkeerterrein worden de wegen geasfalteerd, de parkeervakken krijgen klinkers,” legt de uitvoerder uit.
Op dat terrein komt hier en daar wel wat groen.

BouwApp

Van den Elshout & De Bont houdt bewoners in de omgeving steeds per brief op de hoogte bij de start van een nieuwe fase. Daarnaast maakt de aannemer gebruik van de BouwApp. Hierop worden regelmatig berichten geplaatst. Deze app wordt ook gebruikt voor de werkzaamheden rond de Vijverberg-Zuid. Zo blijf je goed op de hoogte van alle afsluitingen en werkzaamheden in de wijk!