In wijkcentrum De Kastanje vond gisteravond het inloopmoment voor het Huis van de Wijk plaats. Het ontwerp voor het nieuwe Huis van de Wijk is zo goed als klaar. We weten nu welke ruimten er komen en hoe dat er op de plattegrond uit komt te zien. Dit werd gepresenteerd tijdens het inloopmoment. 

Het Huis van de Wijk komt op de begane grond en eerste verdieping van de Piushof. Op de begane grond staat alles in het teken van ontmoeten en samenzijn. Er komen meerdere ruimten voor bijeenkomsten of het leggen van een kaartje. In de uitgebouwde serre komt een grote tribunetrap en is er ruimte voor een podium. Deze ruimte kan met gordijnen worden afgesloten, zodat ernaast nog gewoon gebiljart kan worden.

 

Partners

Op de eerste verdieping kun je straks werken of studeren. Er komen vaste computers te staan, studieruimtes waar leerlingen kunnen samenwerken aan hun werkstuk, maar ook spreekkamers om de wijkagent of wijkzuster te spreken. Hier vind je ook de medewerkers van de aangesloten partners: Stadlander, gemeente Bergen op Zoom, WijZijn Traverse Groep, GGZ WNB, TWB, SDW, Amarant en Bibliotheek West-Brabant.

Inrichting

De indeling van de ruimten staat al vast. Net als het gebruik van hout voor de trappen, kozijnen, balustrade en de grote steunbalken. Maar over de stijl van de inrichting mogen bewoners nog meepraten. Tijdens het inloopmoment gingen de meeste stemmen naar een combinatie van ‘industrieel & robuust’ en ‘werelds & kleurrijk’. Al werden er ook veel stickers geplakt bij het thema ‘circulair & duurzaam’.

Ideeën

Tot slot mochten de bewoners hun ‘steentje’ delen voor het Huis van de Wijk. Dit leverde een vol ideeënbord op. Daar werden veel leuke ideeën en tips gedeeld: een gezamenlijke koffieruimte, bingomiddag, een kinderopvang, een ruimte voor jongeren, een filmavond, een pluktuin en kippen die zorgen voor verse eieren en natuurlijk koeling om de hete zomers te doorstaan. Er waren zelfs al mensen die hun helpende hand aanboden. Zij willen als vrijwilliger aan de slag of zien het als opstart naar een betaalde baan.

In het najaar gaan we verder aan de slag met alle ideeën. Dan zullen er nieuwe bijeenkomsten volgen om de inrichting en het gebruik van het Huis van de Wijk verder vorm te geven.