Er wordt gegraven, bestraat, geasfalteerd en bovenal hard aan de weg getimmerd in Gageldonk- West: een rondje door de Populierbuurt laat goed zien dat de wijk in een nieuw jasje wordt gestoken. Dat levert, naast een mooi straatbeeld, een voelbaar enthousiasme van bewoners en ondernemers. 

Het resultaat van het harde werk is zichtbaar in de Hertshoornstraat, Ratelaarstraat en Berkstraat. De huizen zijn inmiddels aangesloten op het riool, het wegdek is vernieuwd en er is ruimte gemaakt voor groen in de straten.

Parkeerplekken

Met trots kijkt bewoonster Kayja vanuit haar woning aan de Hertshoornstraat uit over de nieuwe straat: “Ik ben er heel blij mee! Vooral met de grotere parkeerplekken voor de deur en het uitzicht over de straat.” Als we het hebben over het nieuwe groen in de straat, zegt ze lachend: “Gelukkig komt de boom aan de overkant van de straat, dat scheelt mij weer bladeren vegen.” Ze is blij hoe de straat in korte tijd zo positief veranderd is.

Op schema

Ook omgevingsmanager Joost Hermans is te spreken over project: “We lopen fantastisch op schema, zelfs al een beetje vooruit. Dat is mooi met de winter op komst, waarin we soms ook niet kunnen bouwen. Dat het zo soepel verloopt hebben we te danken aan de fijne samenwerking tussen de gemeente, Stadlander en aannemer Schapers Wegenbouw.”

Geen overlast

Kapper Ger van XXAM is tevreden over de duidelijke communicatie over de werkzaamheden: “Ik heb helemaal geen overlast ondervonden.” Zijn trouwe klant Corry, die al 27 jaar zijn salon bezoekt, vult aan: “Ondanks de werkzaamheden kon ik hier altijd goed parkeren.” Ger is zichtbaar trots op zijn wijk: “Kijk, hoe mooi het hier wordt!”