Er staat dit jaar heel wat te gebeuren voor Gageldonk-West. Grote delen van de wijk worden aangepakt: rioleringen worden vervangen en bestrating en verlichting krijgen een nieuw jasje. Omgevingsmanager Joost Hermans en projectleider Theo de Graauw van de firma Schapers vertellen graag wat er allemaal op de planning staat en hoe zij proberen te zorgen dat de overlast voor bewoners zo klein mogelijk is.

Bij de start van de wijkvernieuwing waren veel rioleringen in Gageldonk-West verouderd. Na de vernieuwing van de Balsebaan, spoorzone en Plataanbuurt is nu de Populierbuurt aan de beurt. Daarvoor heeft de gemeente Bergen op Zoom de firma Schapers aangetrokken.

Die start vanaf 19 april met de werkzaamheden. Dat gebeurt in fases, van straat naar straat. Joost: “Het is een vrij groot project, waar we naar verwachting precies een jaar mee bezig zijn. Juist daarom vinden we het belangrijk om zo efficiënt mogelijk te werken en zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor omwonenden en ondernemers.”

Omgevingsapp

Joost en Theo vinden het belangrijk dat bewoners betrokken worden bij de werkzaamheden. Daarom is er een app in het leven geroepen, de Omgevingsapp, waar updates worden geplaatst over de werkzaamheden. Theo: “Dat zijn niet enkel taaie feiten, maar we willen er ook leuke dingen op delen. Als iets succesvol is afgerond, bijvoorbeeld. Of gewoon wat leuke feitjes en cijfers. We hopen dat mensen het leuk vinden om zo een beetje mee te doen. Mensen kunnen de app vinden door in de App Store of op Google Play te zoeken op ‘Gageldonk-West’.”

Een ruime wijk

Voorafgaand aan de werkzaamheden is er gekeken naar Gageldonk-West als wijk. Joost: “Het is een oude wijk, waar al een enorme vernieuwing heeft plaatsgevonden. Typisch Gageldonk zijn de kleine straatjes. Het aantal mensen en het verkeer is de laatste jaren wel toegenomen. Waar mogelijk, maken we de wijk ruimer en groener. Voor ons is het project dan ook meer dan alleen rioleringen leggen, bestrating vervangen en verlichting aanpakken.”

De planning ziet er als volgt uit:

1 Hertshoornstraat 19 april t/m 24 mei.
2 Berkstraat en Ratelaarstraat 24 mei t/m 25 juni
3 Ratelaarstraat 11 juni t/m 13 aug.
3 Piusplein en parkeerplaats flat Gageldonk 28 juni t/m 6 aug.
4 Kruising Gentiaanstraat-Ericalaan-Kamperfoeliestraat 30 aug. t/m 17 aug.
5 Leeuwenbekstraat en Gentiaanstraat (ged. Meidoornlaan-Ratelaarstraat) 30 aug. t/m 1 okt.
6 Gentiaanstraat (gedeelte Ratelaarstraat – Leeuwenbekstraat) 4 okt. t/m 29 okt.
7 Gentiaanstraat (gedeelte Leeuwenbekstraat-Berkstraat) 1 nov. t/m 26 nov.
8 Ericalaan 29 nov. t/m 28 jan. ‘22 9 Aanbrengen beplanting Gentiaanstraat 28 febr. t/m 11 mrt.’22

Download de omgevingsapp

Wil je op de hoogte blijven van alle werkzaamheden? Download dan de Omgevingsapp. Je vindt deze in de Google Play Store of Apple App Store. Op deze app deelt de aannemer berichten over de werkzaamheden en lees je wanneer er omleidingsroutes gelden.

Vragen?

Neem dan contact op met Joost Hermans, omgevingsmanager. Joost is bereikbaar via e-mail: gageldonkwest@schapers.nl.

Joost houdt wekelijks inloopspreekuur in de keet aan de Lorkstraat. Je bent elke woensdag tussen 17.00 uur – 19.00 uur van harte welkom!

Bekijk de plannen

Hieronder staan de definitieve ontwerpen van de nieuwe straten:

Boven: de nieuwe Leeuwenbekstraat, Ratelaarstraat en Hertshoornstraat.

Boven: de nieuwe Gentiaanstraat en Ericalaan.

Boven: de nieuwe aansluitingen op de Populierlaan.