Al wandelend door onze wijk raak je al snel onder de indruk van wat er allemaal in onze wijk gebeurt. De nieuwe winkels en woningen schieten uit de grond. In een razend tempo krijgt het nieuwe hart van onze wijk vorm. De gemeente heeft een ontwerp gemaakt voor de openbare ruimte van het centrumgebied en een deel van de Kastanjelaan. 

In het plan is ook alle ruimte voor de auto. Waar kunnen we straks parkeren? In ieder geval voor de Piushof. Daar verandert het huidige parkeerterrein vol stenen in een plein met veel meer groen. Bij de nieuwe winkels (zoals Avantage en Jumbo) komen tientallen parkeerplaatsen, te bereiken via de Kastanjelaan.

Maar ook op de plek van de pastorie van de H. Hartkerk kan worden geparkeerd. Dat gebouw verdwijnt namelijk. De kerk wordt een gezondheidscentrum. Dit derde parkeerterrein is vooral interessant voor bewoners van de Piushof en bezoekers van het medisch centrum.

Parkeren in het nieuwe centrum

  • 87 parkeerplaatsen bij nieuwe winkels
  • 33 bij Piushof
  • 63 bij gezondheidscentrum
  • 98 langs Berkenpad (achterzijde winkels

Verder is er in het plan veel meer ruimte voor het groen. Zo komt er rondom het parkeerterrein voor de Piushof beplanting. De parkeerplaatsen bij de Piushof, aan het Berkenpad en bij het gezondheidscentrum krijgen waterdoorlatende tegels. Dit zorgt ervoor dat het water na een regenbui makkelijker kan wegstromen. Tussen de tegels kan gras groeien, wat extra kleur en verkoeling brengt.

De bestaande bomen rond de Heilig Hart Kerk blijven behouden. Op het nieuwe parkeerterrein bij de winkels en langs het Berkenpad worden nieuwe bomen geplant.

Kastanjelaan

De Kastanjelaan wordt ingericht als 30-km zone, met aan beide zijden ruimte voor fietsers. Ter hoogte van de Action komt een zebrapad. Zo is het straks veilig winkelen in het nieuwe centrum van Gageldonk.