Het is er groen, er staan wat bomen, er lopen keurige paden. Maar eigenlijk is het Piuspark in onze wijk ‘het net niet’. “Daarom willen we van bewoners horen wat ze missen. We nodigen iedereen uit om met ons mee te denken.” Dat zegt Laurent-Jan Allewijn, gemeentelijk projectleider voor Gageldonk-West.

Dat beetje anonieme park kan een mooie ontmoetingsplek worden, denken de gemeente en woningcorporatie Stadlander. En kan zo ook aansluiten bij het nieuwe Huis van de Wijk, dat momenteel in de Piushof wordt gebouwd. In de omgeving van het Piuspark verandert er nog meer. Het huidige wijkcentrum De Kastanje verdwijnt op termijn, als het Huis van de Wijk klaar is. Het perceel komt dan bij het park.

“We willen heel open het gesprek aangaan, gewoon de eerste reacties eens peilen”, benadrukt Allewijn. De eerste ideeën zijn al ‘geplant’ tijdens een inloopavond, begin januari in wijkcentrum De Kastanje. Van een beweegtuin tot een basketbalveld en van een hondenspeelplaats tot een veld vol bloemen.

‘Plant’ ook jouw idee!

Heb je een goed plan voor het nieuwe Piuspark? In wijkcentrum De Kastanje (Kastanjelaan 164) staat een ideeënbord. Hier kun je jouw idee ‘planten’.

Planning

De aanleg van het nieuwe Piuspark begint pas in 2024, benadrukt de projectleider. “We nemen er echt de tijd voor.”