Weet je nog? Op 8 april 2021 gaven Stadlander, gemeente Bergen op Zoom en Lithos bouw & ontwikkeling de start voor de nieuwe Vijverberg-Zuid. Dat gebeurde door met zijn allen zwerfvuil op te ruimen in de omgeving van de Vijverberg. Een deel van dit zwerfvuil keert straks op een schone manier terug in de wijk! Het resultaat is een LED-lamp, gemaakt van oude PET-flesjes.

De PETlamp staat sinds kort in de vitrine van de bezoekershal van Stadlander. Want het is niet zomaar een lamp. Hij staat symbool voor de circulaire vernieuwing en vergroening van de wijk Vijverberg-Zuid. De lamp is handgemaakt van 100% gerecyclede petflesjes. Deze flesjes werden tijdens de aftrap via een hometrainer versnipperd. Zo ontstond er een nieuwe grondstof, waarmee de lamp gemaakt kon worden. De lamp krijgt straks een plekje in een van de nieuwe appartementengebouwen aan de Vijverberg-Zuid.

Deze lamp vormt een onderdeel van het concept vanPETnaarPRET. Hierin willen we mensen betrekken en bewust maken dat je van iets negatiefs, zoals afval, iets heel positiefs kunt maken. Meer informatie over vanPETnaarPRET vind je op www.vanpetnaarpret.nl.