De steigers staan, de klus begint. Eerst in de Berkstraat, later in de Meidoornlaan. Veertig duplexwoningen worden opgeknapt en energiezuinig gemaakt in opdracht van Stadlander. Huurders konden meepraten. Dat deden Annie van Loenhout en Suzanne Welvaadt graag. “Als je dat niet doet, moet je later niet zeuren.” 

Een opmerking die niet zomaar uit de lucht komt vallen. Onder de overige bewoners was weinig animo. Jammer, vinden ze. Want het gaat om jouw huis dat wordt aangepakt.

Nieuw dak en extra isolatie

Wat staat er allemaal te gebeuren de komende maanden? Dat is heel veel! Van een compleet nieuw dak tot een nieuwe voordeur en bergingen. En niet te vergeten: goed isolerend glas. “Hard nodig”, vertellen beide huursters. “Als de wind er nu op staat bewegen de gordijnen.” Van de tuinen gaat een stuk af, er komen parkeerplaatsen voor in de plaats.

De woningen zijn in de loop der jaren verouderd geraakt. Toch wilde Annie van Loenhout er nooit weg. “Ik woon hier samen met mijn man al 51 jaar, na ons trouwen trokken we er in.”

Intercom

Annie en Suzanne zijn verheugd over het groot onderhoud en het isoleren. Dat maakt de woningen eigentijdser. Dat is straks ook de entree. “Nu hebben we een simpele intercom. Maar je ziet niet wie er voor de deur staat. Ik vroeg aan Stadlander of we een bel met camera konden krijgen. Zodat je wel kan zien wie voor de deur staat. En ja hoor, die komt er! Dat is een stuk veiliger.”

Op de foto zie je de woningen van de Berkstraat in de steigers staan. Op de achtergrond de Populierlaan (inmiddels gesloopt). Bij de sloop van deze woningen zijn de dakpannen apart gehouden. Deze kunnen we straks gebruiken bij de renovatie.