Nog eventjes geduld en dan is onze wijk vrijwel helemaal af. Aannemer Van den Elshout & De Bont is bezig met een aantal van de laatste grote klussen in de openbare ruimte. Met vernieuwing van het riool, het leggen van nieuwe bestrating, het aanplanten van nieuwe bomen. En ja, dat gaat niet ongemerkt.

Zo is direct na de Vastenavend het tweede gedeelte van de Kastanjelaan, van Populierlaan tot aan de rotonde met de Rooseveltlaan op de schop gegaan. Dit gebeurt in 2 fases. Begin juni gaat het nieuwe asfalt erin, ook in het eerste gedeelte, en wordt ook de belijning aangebracht.

Van racebaan naar woonstraat

Tegelijk wordt gewerkt aan de Populierlaan, tussen de Berkstraat en de Meidoornlaan. Deze ‘racebaan’ wordt in tweeën geknipt (zie afbeelding). Met alleen voor fietsers nog een doorgaande verbinding. Zo ontstaat een prettige woonstraat.

Meidoornlaan

Het derde karwei dat Van den Elshout & De Bont uitvoert in onze wijk, is de omgeving van de Vijverberg-Zuid. Na de zomervakantie is het gedeelte van de Meidoornlaan tussen de Waterleliestraat en de Teunisbloemstraat aan de beurt. Deze werkzaamheden duren tot aan de kerst. Begin 2025 volgt dan nog het stukje van Teunisbloemstraat tot aan de rotonde met de Rooseveltlaan.

De werkzaamheden zijn te volgen via de BouwApp.