Ze komen allebei uit een ander deel van Bergen op Zoom. Toch werden juist Krista Looijesteijn (26) en Jurgen Kwisthout (26) door Wij Maken De Wijk gevraagd om een een serie korte video’s te maken in Gageldonk-West. Dat opende bij allebei de Bergenaren de ogen: “Deze wijk is veel toffer dan we wisten. Dit zouden meer Bergenaren moeten zien.” 

Krista en Jurgen leerden elkaar kennen bij de SLOS, de lokale televisieomroep van Steenbergen. Meteen hadden de twee een leuke klik. Dus toen Jurgen, die als videograaf werkt, door Stadlander werd gevraagd om te gaan vloggen in Gageldonk-West, wist hij meteen: dat doe ik met Krista. Het doel van de vlogs? Aan meer mensen tonen wat er speelt in Gageldonk-West, en dat alles op een creatieve en laagdrempelige manier, die voor de jeugd aantrekkelijk is.

‘Aan hartelijkheid
geen gebrek in Gageldonk’

Krista: “Voor de eerste vlog gingen we langs bij de Akmarkt, restaurant Gaziantep en bakkerij Asya. We werden overal met open armen ontvangen, dat vond ik zo bijzonder.” Jurgen, lachend: “Na die bezoekjes zaten we zó vol van al het lekkers dat we kregen. Aan hartelijkheid geen gebrek in Gageldonk.”

Ontmoetingsplekken

In de volgende vlogs helpen Krista en Jurgen de betrokken bewoners van de wijk met het opruimen van afval. Ook bezoeken ze de ontmoetingsplekken van Gageldonk. Krista: “De saamhorigheid in deze wijk vind ik echt uniek. Zo hebben we ook gesproken met kunstenaar Iwaz, die deze wijk samen met de jeugd steeds een beetje mooier maakt. En we hebben meegelopen met buurtbewoner Berry die elke week met een groepje bewoners vuil opruimt in de wijk.”

Jurgen: “Voorlopig zijn we hier nog niet uitgekeken. Er volgen zeker nog meer vlogs. Voor ons is Gageldonk tot nu toe echt een eye-opener!”