Noem de stad Turkse stad ‘Gaziantep’ en bij de kenner loopt het water al in de mond. Gaziantep staat bekend als dé culinaire regio van Turkije, met het grillen als specialiteit. Gaziantep Sofrasi is dan ook de naam van het nieuwe Turkse grillrestaurant in Gageldonk-West. 

Mehmet is de troste eigenaar van Gaziantep Sofrasi. Voorheen runde hij het Turkse café Maxim Bar, dat gevestigd was in het oude winkelcentrum. “We moesten daar weg, omdat het winkelcentrum afgebroken werd. Toen brak ook nog corona uit. Ik besloot om te stoppen met het café en een restaurant te beginnen”, legt Mehmet uit. De naam was snel gevonden: Gaziantep is zijn geboortestad.

 

Turkse pizza

Het restaurant is vooral gespecialiseerd in grillgerechten. Dat betekent veel vlees: rund, lam en kip. Soms ook paard. “Maar alleen van de rechterkant, dan blijft het halal.” Dé specialiteit is een lahmaçuin, een Turkse pizza. Maar ook de baklava is een echte aanrader.

Mehmet runt het restaurant samen met zijn familie. Hij werkt ook samen met dagbesteding De Tuingroep. Drie keer in de week zorgen cliënten van de dagbesteding ervoor dat het ondernemersplein aan de Kamperfoeliestraat er netjes bijligt.

 

Nieuw centrum

Het restaurant is nu tijdelijk gehuisvest aan de Kamperfoeliestraat. Eind 2023 verhuist Gaziantep samen met de Akmarkt en vishandel Kaviaar naar het nieuwe woon- en winkelcentrum aan het Piusplein.